Ojejeje, te chłopaki [mention]asiol[/mention] są cudowne... A Tosterek to po prostu mały miodek.
Szylki oczywiście przeurocze, jak zawsze.
Gryzoniowy Zawrót Głowy - dawniej RODHOUSE
-
- Imię usera: Paula
- Imiona koszy: Kazik, Fred
- Kosze za TM: Felek
Re: RODHOUSE - Gryzoniowy Dom Tymczasowy
ależ cudowne! rozpływam się

Chill out whatcha yelling´ for?

- junoo
- Administrator
- Imię usera: Justyna
- Imiona koszy: Korba, Choya, Rasta, Reja, Franka, Lilka, Bąbel i Charis
- Kosze za TM: *** Timon, Tutek, Pedro, Spidi, Diego, Zoya, Guampa i Yerba ***
Chyba pora się zaktualizować 
Część z Was już wie, że przeprowadziłam się do Nowej Iwicznej pod Warszawą. Zaczęłam pracę jako lekarz stażysta w Pulsvet - Specjalistycznej Przychodni Weterynaryjnej, gdzie leczone są wyłącznie gryzonie, zajęczaki i drobne drapieżniki jak skunksy czy fretki. Kilkoro z Was mnie już widziało w pracy ( pozdrawiam gorąco maluchy i ich opiekunów )
W nowym mieszkaniu powoli się zadomowiam, dzisiaj przyjęłam pierwsze tymczasy, o których wkrótce napiszę i dołączę zdjęcia. Cieszę się, że znowu mogę pomagać bezdomniakom

Część z Was już wie, że przeprowadziłam się do Nowej Iwicznej pod Warszawą. Zaczęłam pracę jako lekarz stażysta w Pulsvet - Specjalistycznej Przychodni Weterynaryjnej, gdzie leczone są wyłącznie gryzonie, zajęczaki i drobne drapieżniki jak skunksy czy fretki. Kilkoro z Was mnie już widziało w pracy ( pozdrawiam gorąco maluchy i ich opiekunów )

W nowym mieszkaniu powoli się zadomowiam, dzisiaj przyjęłam pierwsze tymczasy, o których wkrótce napiszę i dołączę zdjęcia. Cieszę się, że znowu mogę pomagać bezdomniakom

- Poziomka
- Moderator
- Imiona koszy: Louis (Luigi), Mikkel (MIkuś), Jorge
- Kosze za TM: Klopsik, Nino, Zozol, Fajka, Duduś, Bazyli, Śliwka, Muniek, Gundek, Linus, Jorge, Stigi, Tedkosław

- junoo
- Administrator
21 kwietnia rano przyjechały do mnie na tymczas dwie szynszylki, samiec i samiczka w wieku około 5-6 lat. Mieszkały osobno, więc samiczka nie spodziewa się potomstwa. Samiec - Blacky jest czarnym aksamitem i ma śmieszny, zakręcony jak u świnki ogonek. Samiczka - Księżniczka ma standardowe umaszczenie, ale niestety uległa w przeszłości kontuzji i nie ma połowy stopy. Nie wiele mogę napisać o ich charakterach i zachowaniu, ze względu na krótki pobyt u mnie. Póki co zauważyłam, że nie boją się ręki, chętnie i odważnie wychodzą z klatki oraz śmiało sięgają po podawane smakołyki. Mają nieco powygryzane futerka i lekką nadwagę, ale myślę, że to kwestia czasu i wrócą do normy 
Szukają osobnych domów, gdzie będą miały towarzystwo tej samej płci.

Szukają osobnych domów, gdzie będą miały towarzystwo tej samej płci.

- Poziomka
- Moderator
- Kosze za TM: Klopsik, Nino, Zozol, Fajka, Duduś, Bazyli, Śliwka, Muniek, Gundek, Linus, Jorge, Stigi, Tedkosław
Śliczności 

- junoo
- Administrator
Blackuś i Księżniczka znalazły nowe domy 
Każde z nich trafiło do nowego stada, gdzie mają towarzystwo innych szylek tej samej płci
Tymczasem, kolejny tymczasowicz...
Florcia, pierwsza ofiara wakacji...
Kilka miesięcy temu uczeń przyniósł ją do szkoły, bo rodzice nie pozwolili mu jej dłużej trzymać w domu. W szkole żyła w małej klatce i nie była najlepiej żywiona. Na dźwięk dzwonka ogłaszającego przerwę Florcia głośno piszczała czym rozśmieszała dzieci, a tymczasem ona umierała z przerażenia za każdym razem, gdy go słyszała.
Wakacje zbliżały się wielkimi krokami, a żaden z uczniów nie chciał jej zabrać do siebie. Przecież wycieczki, kolonie, dobra zabawa. Gdzie tu znaleźć czas dla zwierzaka?
I tak Florka znowu została bezdomna...
Dzięki dobrym ludziom usłyszałam o niej i zabrałam ją do siebie na tymczas. Nie oddam jej już do szkoły, trafi w dobre ręce, gdzie nikt jej nie będzie straszył dzwonkiem i zapewni odpowiednie warunki.
Zobaczcie na filmiku, jaki z niej pieszczoch
LINK DO FILMIKU: https://www.facebook.com/gdt.rodhouse/v ... 535580451/
No dobra, to komu tego słodziaka?

Każde z nich trafiło do nowego stada, gdzie mają towarzystwo innych szylek tej samej płci

Tymczasem, kolejny tymczasowicz...
Florcia, pierwsza ofiara wakacji...
Kilka miesięcy temu uczeń przyniósł ją do szkoły, bo rodzice nie pozwolili mu jej dłużej trzymać w domu. W szkole żyła w małej klatce i nie była najlepiej żywiona. Na dźwięk dzwonka ogłaszającego przerwę Florcia głośno piszczała czym rozśmieszała dzieci, a tymczasem ona umierała z przerażenia za każdym razem, gdy go słyszała.
Wakacje zbliżały się wielkimi krokami, a żaden z uczniów nie chciał jej zabrać do siebie. Przecież wycieczki, kolonie, dobra zabawa. Gdzie tu znaleźć czas dla zwierzaka?
I tak Florka znowu została bezdomna...
Dzięki dobrym ludziom usłyszałam o niej i zabrałam ją do siebie na tymczas. Nie oddam jej już do szkoły, trafi w dobre ręce, gdzie nikt jej nie będzie straszył dzwonkiem i zapewni odpowiednie warunki.
Zobaczcie na filmiku, jaki z niej pieszczoch

LINK DO FILMIKU: https://www.facebook.com/gdt.rodhouse/v ... 535580451/
No dobra, to komu tego słodziaka?
- Poziomka
- Moderator
Ona jest śliczna - widziałam ją już na FB 

- junoo
- Administrator
27 czerwca Florcia wyruszyła w podróż do nowego domu 
Zamieszkała w Krakowie u [mention]Teufelin[/mention]
Mam nadzieję, że szybko się dogada z jej koszami i stworzą zgrane i radosne stadko

Zamieszkała w Krakowie u [mention]Teufelin[/mention]
Mam nadzieję, że szybko się dogada z jej koszami i stworzą zgrane i radosne stadko