3 lata Degu Strefa

Porozmawiajmy o sobie i o wszystkim co nas interesuje
Awatar użytkownika
Poziomka
Moderator
Imię usera: Justyna
Imiona koszy: Louis (Luigi), Mikkel (MIkuś), Jorge
Kosze za TM: Klopsik, Nino, Zozol, Fajka, Duduś, Bazyli, Śliwka, Muniek, Gundek, Linus, Jorge, Stigi, Tedkosław

Re: 3 lata Degu Strefa

Post autor: Poziomka »

[mention]Pepe[/mention] może ma rację - żeby jakoś sprzęgnąć siły na Świat koszatniczki.
Problem naszego forum chyba polega na tym, że nikt z nas tak naprawdę nie ma czasu teraz się tym zajmować i dbać o nowych użytkowników.
Ja nie chcę likwidacji forum, ale chyba czas o tyle na coś nowego, że tu faktycznie nic się nie dzieje. Nawet ja z bólem serca zauważyłam, że coraz rzadziej tu zaglądam a posty nowe są tylko od [mention]Katarzyna M.[/mention] i od [mention]Owadeczek2006[/mention] a czasem od [mention]radiorob[/mention].
Możemy oczywiście utrzymać serwer i dać sobie jeszcze rok na rozważenie w jakim kierunku pójść. To w sumie nie jest wielki problem.
Więc może faktycznie zróbmy tak, że utrzymajmy jeszcze Degu Serwis i najpierw spróbujmy poprzenosić różne rzeczy i nie stracić użytkowników, a w przyszłym roku zobaczymy.
Jak wiemy łatwo jest zniszczyć, trudno zbudować :(
Awatar użytkownika
Marta R
Imię usera: Marta
Imiona koszy: Pamperek,Klusia,Zuzia,Bodzio, Filipek
Kosze za TM: Kulka, Strzałka, Feluś, Niulka, Koszka, Oszi, Wiórek, Zuzia, Stefan, Świnka, Migotka, Tysia

Post autor: Marta R »

Hej!
Jestem za tym, żeby forum utrzymać. Mimo kilkunastu lat z koszami czasem mam jakieś wątpliwości i wtedy nawet bez logowania wpadam tu żeby się upewnić co do swojej decyzji.
Jeśli możemy sobie pozwolić na ten luksus to pozwólmy by ta baza danych jednak pozostała.

Mam ostatnio bardzo absorbujący czas w życiu, dużo się u mnie pozmieniało, czasu coraz mniej na wszystko nad czym ubolewam.
Ale zlikwidowanie tego miejsca to byłaby niepowetowana strata.
Dla mnie DS jest właściwie jedyną rzetelną bazą wiedzy.
Z prawdą jest jak z dupą - każdy ma swoją.
Kociara
Imię usera: Karolina
Imiona koszy: Stefan, Enzo, Kazik, Tyrion, Elijah, Damon, Remus, Sophia, Elena, Lucifer, Amenadiel
Kosze za TM: Edward, Wiercik, Uszatek, Tuptuś, Sansa, Syriusz, Okruszek, Andrzej

Post autor: Kociara »

Nadal wielu moich adoptujących odsyłam do konkretnych tematów na tym forum. Nie udzielam się jakoś często, ale są tu fajnie zebrane listy odpowiednich drzew, dieta Yupiego, działania ziół itd. To wszystko można też wygrzebać na facebooku, ale jest dużo ciężej :(
Awatar użytkownika
Jacek
Administrator
Imię usera: Jacek
Imiona koszy: Franek
Kosze za TM: +Franka; +Frania;
+Adelajda (+07.2009);
+Tosia (?-23.01.2014);
+Fredzia (06.2008-21.08.2014)
+Hania (06.2008-9.07.2015),
+Małgosia (~11.2009-5.12.2015)
+Wanda (23.12.2013-23.12.2015)
+Dixie (10.04.2010-06.2017)
+Pixie (10.04.2010-19.05.2018)
+Ida (23.12.2013-30.03.2019)

Post autor: Jacek »

Moi drodzy. Po naradach ustaliliśmy, że forum zostaje. Być może przetrwa jako zbiór informacji, a nie miejsce spotkań i dyskusji hodowców. Kto wie. Zapraszam więc do odnotowywania zdrowotnych i hodowlanych wydarzeń, które są warte zachowania jako wskazówki dla osób, które w przyszłości napotkają na takie same problemy.
Pepe pisze: 31 lip 2020, 08:59 Jeśli utrzymanie serwera nie jest jakimś ogromnym kosztem to uważam iż powinno zostać.
To nie tak, że fora przegrały. Znam co najmniej kilka, które mają się całkiem dobrze i rozwijają.
Owszem, nowe funkcjonalności FB (moduły choćby) to spore nowe możliwości, jednak chyba nie należy konkurować z FB. To nieco inne medium i do innej grupy osób skierowane niż forum. Jak rozwijać forum? Chyba jedynie przez linkowanie artykułów na FB i wyciąganie pojedynczych osób na forum. Ludzi, którzy nie chcą gonić za jakąkolwiek informacją ale za merytoryczną.
Zachęcam też do uzupełniania informacji w artykułach, szczególnie w działach:
Koszatniczka - "know how" oraz Artykuły. Proszę też o przekierowywanie do forum osób szukających informacji np. na FB.

Witam też w gronie moderatorów [mention]Pepe[/mention]. :x:

Obrazek
Pepe
Moderator
Imię usera: Piotr
Imiona koszy: Lili, Koko, Tami, Mitsi, Dilma,

Post autor: Pepe »

Dziękuję :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Offtopic”