Problem z połączeniem koszatniczek

Gabi123
Imię usera: Gabriela
Imiona koszy: Zosia, Pixie i Dixie

Problem z połączeniem koszatniczek

Post autor: Gabi123 »

Cześć ! Jestem tu nowa potrzebuje pomocy mam problem z połączeniem moich dwóch starszych kosi (ok 7 miesięczny) z najmłodsza osobniczka (1 miesiąc) dziewczyny bardzo się gryzą szczególnie jedna ze starszych koszatniczek gryzie ta mała aż do krwi próbowałam już łączyć je na neutralnym gruncie jak i w transporterku lecz nic to nie dało potrzebuje pomocy co mam zrobić by dziewczyny się dogadały ?
Kiki i Riki
Imię usera: Dominika
Imiona koszy: Kiki i Riki koszatniczki

Re: Problem z połączeniem koszatniczek

Post autor: Kiki i Riki »

A czy koszatniczki były kiedyś na tym neutralnym gruncie wcześniej? Jeśli tak to prawdopodobnie mała wyczuła że to teren tych większych (po zapachu) i może to spowodowało konflikt? Może spróbujesz jeszcze raz np. w wannie i rozsypiesz im piasek ? Jeśli się zaczną gryźć/bić to wtedy je rozdziel. Polecam się nie poddawać powinno się udać :)
Gabi123
Imię usera: Gabriela
Imiona koszy: Zosia, Pixie i Dixie

Post autor: Gabi123 »

Właśnie próbowałam w wannie i te starsze próbują wyskoczyć
Były już w wannie nie raz bo tam robię km kąpiele w piasku ale zawsze wannę dokładnie szoruje przed wpuszczeniem i przed łączeniem tez tak zrobiłam 😞i nic to nie dało 😞
Będą niedługo mieć nowa woliere czy mogę je wpuścić razem i w taki sposób połączyć czy to zły pomysł ?
Kiki i Riki

Ja bym lepiej nie łączyła ich w klatce to mogło by się źle skończyć. Niestety nie jestem tak bardzo doświadczona w sprawach łączeniowych u koszek. Więc nie mogę zbytnio poradzić . Czy pani dawała im tam jedzenie może o nie się pogryzły?
Kiki i Riki

Napisałam do pani wiadomość prywatną na temat łączenia proszę zobaczyć. 😀
ODPOWIEDZ

Wróć do „Łączenie i oswajanie”