Dom Tymczasowy u Kociary

Szukamy domy dla koszatniczek w potrzebie
Awatar użytkownika
Poziomka
Moderator
Imię usera: Justyna
Imiona koszy: Louis (Luigi), Mikkel (MIkuś), Jorge
Kosze za TM: Klopsik, Nino, Zozol, Fajka, Duduś, Bazyli, Śliwka, Muniek, Gundek, Linus, Jorge, Stigi, Tedkosław

Re: Dom Tymczasowy u Kociary

Post autor: Poziomka »

Dobre wieści!
Kociara
Imię usera: Karolina
Imiona koszy: Stefan, Enzo, Kazik, Tyrion, Elijah, Damon, Remus, Sophia, Elena, Lucifer, Amenadiel
Kosze za TM: Edward, Wiercik, Uszatek, Tuptuś, Sansa, Syriusz, Okruszek, Andrzej

Post autor: Kociara »

Zabrońcie mi przeglądania jakichkolwiek ogłoszeń na temat koszy... W zeszłym tygodniu na facebooku, na Wrocławskiej grupie o oddawaniu zwierząt zobaczyłam 3 kosiaki - stadko mieszane, w małej klateczce z pręcikowanymi półkami, kolorowymi chrupeczkami i kolbą kukurydzy w klatce! No i zanim pomyślałam i się głębiej zastanowiłam, to napisałam, że biorę. Dlaczego tak szybka decyzja? Ano kosiaki są bardzo niestandardowe i byłyby bardzo kuszącym kąskiem dla potencjalnych hodowców... niestety przy odbiorze okazało się, że już taka hodowla gdzieś w okolicy działa i one są właśnie stamtąd :c

Mini rodzina Lannisterów:
Samiczka agouti z białymi łatami - Cersei - możliwość ciąży, pojedzie do domu tymczasowego u Aruru
Obrazek
Obrazek

I dwa samczyki cream - Tyrion z obgryzionym uchem...
Obrazek
Obrazek

...i Jaime - zboczuch :hehe:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Lootka
Imię usera: Agata
Imiona koszy: suczka Deni
Kosze za TM: Lucjan (Lucek) 21.01.20; Fredek 16.08.19; Raczek 28.08.18; Alfred (Alf) 06.05.18; Leon 21.05.12; Mona
papużki Gucio i Maja
suczka Nuta

Post autor: Lootka »

Faktycznie niestandardowe typy <3 Chciała bym choć raz w życiu mieć jednego albo dwa odmieńce :P ale póki co powstrzymuje mnie od tego zagranica i nie możliwość rozbudowy klatki czy ewentualnie drugiej klatki ze względów gabarytowych nowego mieszkania :P
Obrazek
Kociara
Imiona koszy: Stefan, Enzo, Kazik, Tyrion, Elijah, Damon, Remus, Sophia, Elena, Lucifer, Amenadiel
Kosze za TM: Edward, Wiercik, Uszatek, Tuptuś, Sansa, Syriusz, Okruszek, Andrzej

[mention]Lootka[/mention] patrz jakie słodkie mordki, wcale Cię nie kuszę, ale może jednak chociaż jednego... :devil:
Obrazek
Awatar użytkownika
Lootka
Imię usera: Agata
Imiona koszy: suczka Deni
Kosze za TM: Lucjan (Lucek) 21.01.20; Fredek 16.08.19; Raczek 28.08.18; Alfred (Alf) 06.05.18; Leon 21.05.12; Mona
papużki Gucio i Maja
suczka Nuta

Post autor: Lootka »

Wierz mi, że ja bym chętnie, ale nawet teraz nie ma mnie w pl nom i jest jednak taka jedna rzecz, że niedługo będzie nowy "koszasty" w rodzinie :P Także na pewno kiedyś, ale nie teraz :) Ale bardzo bym chciał nie ukrywam :) Kibicuje im i innym szukającym domków, aby szybko znaleźli wspaniałe rodziny!
Oni są naprawdę wyjątkowo niesamowici :degulove
Obrazek
Awatar użytkownika
Poziomka
Moderator
Kosze za TM: Klopsik, Nino, Zozol, Fajka, Duduś, Bazyli, Śliwka, Muniek, Gundek, Linus, Jorge, Stigi, Tedkosław

O ja nie mam pytań - jakie "sandy" piaskowe chłopy :P
Moje zboczuchy by się do nich jak nic dobrały :D
Kociara

O ja nie mam pytań - jakie "sandy" piaskowe chłopy :P
Właśnie te kluski są jeszcze jaśniejsze niż Sand, czyli Cream. Też na początku się nie zorientowałam, ale Kamila z DeguStacji mnie uświadomiła :)
(Podlinkowuję notatkę na temat tych kolorków: https://www.facebook.com/notes/profesjo ... 959723401/ )

Jeden może u mnie zostanie jak się dogada z jakimś stadem, dla drugiego nie ukrywam, że będę szukać bardzo dobrego domu, więc jak ktoś z forum, kogo znam by się skusił to by było bardzo miło. :devil:
Kociara

Wczoraj zamieszkały u mnie tymczasowo trzy szczurze panienki: Lily, Luna i Ginny ;)
Dziewczynki zostały odebrane interwencyjnie we Wrocławiu w piątek wraz z ok. 300 innymi szczurkami. Jeśli ktokolwiek chciałby pomóc to potrzebujemy wszystkiego: karmy, hamaczków, klatek, a przede wszystkim DT i domów stałych.
Link do wydarzenia interwencji: https://www.facebook.com/profile.php?id ... 7631534910

Nigdy nie brałam udziału w tak wielkiej interwencji, a teraz jestem w jej samym centrum. Wolnobiegające po domu szczury łapaliśmy przez kilka godzin, potem zamieszkały w jednej z klinik weterynaryjnych i większość z nich nadal tam jest. Od piątku praktycznie nie jemy i nie śpimy tylko ogarniamy te szczurze sieroty, bo większość z nich potrzebuje opieki weterynaryjnej, podawania leków, zabiegów... Część z nich to szczury całkowicie dzikie :(

Obrazek
Minka.
Imię usera: Sara
Imiona koszy: Bella, Sativa

Post autor: Minka. »

Jaaaaakie cudne kolory! 😍😍😍
Awatar użytkownika
Poziomka
Moderator

Dzikie, nie dzikie, ale cudne :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Domy Tymczasowe”