Koszatniczka chrapie przez sen.

Moja koszatniczka dziwnie się zachowuje
Natalia
Imię usera: Natalia
Imiona koszy: Stefan, Tupek vel Pupcio

Koszatniczka chrapie przez sen.

Post autor: Natalia »

Czy to jest możliwe, że koszatniczki, tak jak ludzie, chrapią przez sen? Od jakiegoś czasu, jeden z moich chłopaków, przez sen wydaje dźwięk jakby chrapania. Na początku to było takie sapiące popiskiwanie, teraz po około minucie dźwięk staje się nieco niższy, bardziej taki "pierdzący" :mryellow: . Nie mogę dojść który to, bo jak podchodzę na tyle blisko do klatki, żeby móc zidentyfikować z którego wydobywa się odgłos, to koszki się trochę rozbudzają i chrapanie ustaje... Normalnie szaleją, jedzą z apetytem, kłócą się jak zwykle, ważę ich co jakiś czas i masa stabilna, noski suche, więc poza tym "chrapaniem" nie widać żadnych oznak złego samopoczucia czy choroby.
Awatar użytkownika
Jacek
Administrator
Imię usera: Jacek
Imiona koszy: Franek
Kosze za TM: +Franka; +Frania;
+Adelajda (+07.2009);
+Tosia (?-23.01.2014);
+Fredzia (06.2008-21.08.2014)
+Hania (06.2008-9.07.2015),
+Małgosia (~11.2009-5.12.2015)
+Wanda (23.12.2013-23.12.2015)
+Dixie (10.04.2010-06.2017)
+Pixie (10.04.2010-19.05.2018)
+Ida (23.12.2013-30.03.2019)

Re: Koszatniczka chrapie przez sen.

Post autor: Jacek »

Ja się nie spotkałem z tym, by któraś z naszych koszy chrapała. Hm, być może mogą chrapać...?

Obrazek
Divisa
Imię usera: Divisa
Imiona koszy: KosiaKasia

Post autor: Divisa »

Nie wiem jak koszatniczki - ale mialam chomika, ktory solidnie chrapał :)

:chomik:
Awatar użytkownika
Poziomka
Moderator
Imię usera: Justyna
Imiona koszy: Louis (Luigi), Mikkel (MIkuś), Jorge
Kosze za TM: Klopsik, Nino, Zozol, Fajka, Duduś, Bazyli, Śliwka, Muniek, Gundek, Linus, Jorge, Stigi, Tedkosław

Post autor: Poziomka »

Jasne, że chrapią! Na litość, niektórzy moi to tak chrapali, że trzeba ich było wybudzać :D
Ja zawsze jakoś wiązałam to ze złymi snami i takim nerwem przez sen i zawsze starałam się powiedzieć coś w styli "śpi,śpi, już dobrze" albo "to tylko złe sny" i zwykle ustawało ;)
Natalia
Imię usera: Natalia
Imiona koszy: Stefan, Tupek vel Pupcio

Post autor: Natalia »

Poziomka pisze: 12 mar 2020, 08:55 Jasne, że chrapią! Na litość, niektórzy moi to tak chrapali, że trzeba ich było wybudzać :D
Ja zawsze jakoś wiązałam to ze złymi snami i takim nerwem przez sen i zawsze starałam się powiedzieć coś w styli "śpi,śpi, już dobrze" albo "to tylko złe sny" i zwykle ustawało ;)
Jak moje mają złe sny to budzą się z krzykiem i krzyczą jeszcze dobre kilka minut. :?
Ale to chrapanie to mnie zaskoczyło. I już wiem, że dochodzi z Tupcia :hehe: Tylko dzięki temu go znalazłam, gdy któregoś razu w trakcie wybiegu postanowił sobie pospać za sofą.
Awatar użytkownika
Poziomka
Moderator
Imię usera: Justyna
Imiona koszy: Louis (Luigi), Mikkel (MIkuś), Jorge
Kosze za TM: Klopsik, Nino, Zozol, Fajka, Duduś, Bazyli, Śliwka, Muniek, Gundek, Linus, Jorge, Stigi, Tedkosław

Post autor: Poziomka »

:D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Problemy i choroby”